Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kevytbetoniväliseinäelementti

Muut

Kysytty: 18.4.2016 klo:23:45
!977 rakennetussa kerrostalossa on asuntojen välissä kevytbetoniväliseinäelementit joiden paksuus lienee 6-8 cm. Rappukäytävän oven karmi on kiinnitetty ko elementtiin. Elementti ei enää pidä  vaan ovi roikkuu. Miten karmi tulisi kiinnittää elementtiin jotta ovi kestäisi suorassa eikä roikkuisi. Pidemmät ruuvit, minkälaiset vaiko jotain massaa joka vahvistaa elementtiä vaiko metallinen kehys ympärille ?Virallinen vastaus
Mikäli kysymyksessä todella on vain 8 cm vahva kevyt betoniseinä ,  johon porrashuoneen ovi on kiinnitetty, niin vuosien kuluessa, tärinästä johtuen,  kiinnitykset ovat löystyneet. Voi karmin kiinnityksen tehdä uudelleen täyttämällä vanhat kiinnitys reiät ja kiinnittämällä karmi uudelleen eri kohdista.
Mikäli kuitenkin elementti on pahasti lohjennut  kannattaa karmin kiinnitykseen, elementin korjauksen jälkeen,  teettää erillinen tukikehys.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Kevytbetoniväliseinäelementti":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: