Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Keskuspölyimurin putkiston sijoitus

Muut

Kysytty: 27.8.2010 klo:19:24

Hei!

Olemme rakentamisessa siinä vaiheessa että keskuspölyimurin putkiston veto alkaa olla ajankohtaista. Kysymys yksinkertaisesti olisi seuraava: Kannattaako putkisto sijoittaa katossa höyrynsulkumuovin ala vai yläpuolelle? Jos yläpuolelle, se tulisi sijoittumaan puhallusvillan sekaan, pitääkö sitä lisä eristää puhallusvillan lisäksi? Puhallusvillaa tulisi putkiston päälle vähintään 400mm. Jos putkistoa joutuisi joskus huoltaan, menisi tukkoon, olisi se suht. helppoa. putkisto sijoittuisi käyttöullakon kohdalle.


terv. HarriVirallinen vastaus
Jos asennat putkiston höyrysulun alapuolelle, joudut todennäköisesti ainakin jossain kohtaa koteloimaan putken. Suosittelen ullakolle asennusta. Muista teipata putken höyrysulun läpiviennit huolella. Ullakolla putken päälle on asennettava 50 mm erillinen lämmöneristysmuotti, kuten oheisessa linkissä neuvotaan.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Keskuspölyimurin putkiston sijoitus":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa