Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Julkisivumuuraus

Muut

Kysytty: 8.10.2009 klo:18:11

pienin tuuletusväli julkisivumuurauksella ja miten se tapahtuu?
Virallinen vastaus
Suositus on 25 mm rako. muurari muuraa raon ammattitaidolla. Jos itse aiot muurata, on syytä kuljettaa 25 mm vaneria muurauksen takana.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Julkisivumuuraus":
Jäsenen antama (9.10.2009 klo:8:36) kommentti

Kyllä sen vanerin saa laittaa muurarillekkin,jos tuo sormiraon auki pysyminen on ammattitaitoisen muurarin tunnusmerkki,niitä ei kovin montaa suomesta löydy.

Jäsenen antama (9.10.2009 klo:12:59) kommentti

Eikös sen muurarin pitäisi seurata ulkopuolella olevaa linjalankaa ja rako tulee mikä tulee ?

Jäsenen antama (9.10.2009 klo:14:15) kommentti

Sitä mieltä minäkin olen. Aika helposti ollaan kyllä saatu sitä 30-40mm raoksi ihan langallakin.

Jäsenen antama (9.10.2009 klo:15:00) kommentti

Muurauksen aikana kynsirakoon valunut laasti poistetaan päivittäin. Alimmaiseen tiilivarviin jätetään aukkoja 2-3 tiilen välein joista laastipurse poistetaan. Kun seinä on muurattu ylös saakka asennetaan aukkoihin tiilet. Tämä onnistuu kun rako on 30 mm tai yli. Jos rako jostain syystä jää alle 30 mm on tapahtunut rakentamisessa akennusvirhe.


Jäsenen antama (9.10.2009 klo:15:10) kommentti

Betonitohtorilta tuli sellainen ohje jota en ole nähnyt käytännössä toteutettavan missään.

Jäsenen antama (9.10.2009 klo:16:02) kommentti

Onkohan rakennusvirhe kokonaiskustannushintaan nähden merkittävä ? Koska vasta sitten virheellä alkaa olla merkitystä,ei muuten.

Jäsenen antama (9.10.2009 klo:21:40) kommentti

SIIS, MISSÄ MIELESSÄ MERKITTÄVÄ VIRHE?

Jäsenen antama (9.10.2009 klo:23:29) kommentti

Tiiliä,laastia ja ilmarakoja, niin hyvä tulee ei niitä muurari millimetrillä mittaa, vaan se rako määritellään linjalankaa asentaessa.Mittana normi mittanauha.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuulensuojalevyn kestävyys talven yli

Talopakettimme tulee näillä näkymin lokakuun 6 ja menee tosi tarkalle, ehditäänkö julkisivumuuraus tekemään ennen talven tuloa. Miten toimia talven yli tuulensuojalevyn k...

Sokkelin halkeamat/pinnoitus

Taloni julkisivumuuraus (kahi-tiili) lähtee ns. valesokkelin päältä, joka on muurattu kapeasta kevytsoraharkosta. Pinnoitteena on rappaus. Tuo harkkomuuraus on muutamasta...

Valkoista tiilijulkisivussa

Puurunkoisen omakotitalomme julkisivumuuraus tehtiin viime vuoden lopulla (punainen antiikkilohkotiili). Nyt keväällä on tiilen pintaan sekä saumaan monin paikoin runsaas...