Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Jätevesiputkisto

Muut

Kysytty: 8.4.2019 klo:21:03
Kaksi kertaa on tilattu kunnan suunnittelija jätevesijärjestelmälle. Ei ole tullut. Olen lainannut oppikirjan ja ajattelin suunnitella itse ja esitellä se Lupapisteen kautta hyväksyttäväksi tai hylättäväksi. Asun vanhassa talossa pohjavesialueella. Runkoputkea tulisi noin kaksisataa metriä,että saan harmaavesien imeytyksen pois pohjavesialueelta . Tarkastuskaivojen kohdissa on aina kulma. Käykö kulmiin tarkastusputki, niissä kun tulo ja lähtö ovat samassa linjassa ? Oppikirjasta ei apua tässä asissa. Asennuskin on tarkoitus tehdä itse.Virallinen vastaus

Jätevesi

Kyllä käyttäisin kuitenkin suunnittelussa ja asennuksessa ammattilaisia.
Voi tulla muuten jälkeenpäin suuri poru ja kustannukset kasvaa.
Me täällä vastaamme vain rakennusteknisiin kysymyksiin ja tämä ala ei kuulu koulutuksemme piiriin.
Tästä on informoitu kyllä ihmisiä 20 vuoden ajan enemmän ja vähemmän, joten kyllä kunnan rakennusvalvonnan kautta varmasti osataan neuvoa avuntarjoajataho.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Jätevesiputkisto":
profiilikuva
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: