Jäsenen HTT antama (18.1.2010 klo:10:07) kommentti Neliöt laskee yleensä suunnittelija (arkkitehti),tuskin kukaan tarkastaa.Kuinka vanhasta talosta on kyse??
Jäsenen Profil antama (18.1.2010 klo:10:20) kommentti Siis tarkoitin, että huoneiden koot (ei huoneistojen!) hiukan eroavat pohjapiirrustuksista, eli toinen makuuhuone on todellisuudessa hiukan isompi kuin piirrustuksissa ja toisin makuuhuone toisinpäin.
Jäsenen Monta antama (18.1.2010 klo:10:51) kommentti "toinen makuuhuone on todellisuudessa hiukan isompi kuin piirrustuksissa ja toisin makuuhuone toisinpäin. "
Puhutko saman huoneiston vai eri huoneistojen makuuhuoneista? Jos toisen huoneiston (A) makuuhuone on suurempi kuin siinä toisessa (B) ja huoneistojen koot ovat saman suuruisia, niin silloin vastaavasti siinä toisessa huoneistossa (A) on joku toinen huone vastaavasti pienempi kuin siinä toisessa huoneistossa (B).
Jäsenen TKT antama (18.1.2010 klo:12:02) kommentti Huolimatta laskentaohjeista huoneistoalojen laskenta/esitäminen on "kirjavaa" enemmän ja vähmmän epätarkkaa ja tästä syystä viranomaisetkaan eivät niitä käytä eivätkä esim. rakennuslupien yhteydessä niitä "siunaa" (jos ne esitetty ne ruksataan virallisista suunnitelmista yli). Kerrosalat ovat "virallisia" pinta-alatietoja.
Jäsenen TKT antama (18.1.2010 klo:13:19) kommentti Niin kuin jo totesin "virallisia" oikeita huoneistoalatietoja ei ole saatavissa. Ainoa tapa on suorituttaa paikanpäällä ao. asiantuntijatahon toimesta asiaan kuuluva mittaus, mistä tulosteeena, suunnitelmiin, todellisuuteen ja laskentaohjeisiin perustuva kirjallinen selvitys/laskelma huoneistoalasta kuin myös eritetynä pinta-alat muista kiinteistöön kuuluvista tiloista.
Jäsenen Monta antama (18.1.2010 klo:13:31) kommentti "Ei ainakaan huvita itse myydä asuntoa eteenpäin "väärillä" neliömäärillä." Jos ainoastaan tuosta on kysymys, niin Sinä annat ne nykyiset viralliset lukemat ja sitten piirustuksiin merkiten mittaamasi huonemitat ja annat ostajalle, niin silloin olet antanut oikeat tiedot. Huomaa tietenkin, mitä huoneistoalaan kuuluu ja mitä ei. Pannessasi mittoja piirustuksiin, niin pistä huoneitten sisämitat ja sitten väliseinien paksuudet, niin silloin siitä tulee kattava. Kyllä sentin tarkkuus riittää. Toisaalta piirustuksissa yleensä väliseinien paksuus ei pidä tarkalleen (millilleen) todellisuuden kanssa paikkaansa.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (18.1.2010 klo:15:00) kommentti Asuntoa hankittaessa on mahdollista suorittaa tarkistusmittaus, ja suhteuttaa (ainakin "omassa päässä") kauppahinta todellisiin neliöihin. Yleensähän esitteessä mainitaan neliöt, mutta myös, että ne eivät ole tarkastettuja / sitovia. Ja eikös se jotenkin.. Huoneistoala käsittää läpi koko huoneiston mitat (sisäpuoli), josta ei ole vähennetty väliseiniä, takkoja/hormeja, yhtenäisiä kiintokalusteita >1,5 m2, jne. Asuinpinta-alasta taas nämä em. on vähennetty. Rakennusala on sitten ne rakennuksen ulkomitat. Näin asiaa tarkistamatta muistelen, vai miten se meni !?
Jäsenen HTT antama (18.1.2010 klo:17:15) kommentti Miten kauppakirjassa (sanasta sanaan)on neliöt ilmoitettu?
Jäsenen Monta antama (18.1.2010 klo:17:41) kommentti Niin sanoinkin, että jos ei ole muuta kuin selvittää asuinpinta-ala, joten senpä vuoksi puhuin juuri siistä, kun ajattelin koskevan myös tuota ostotapahtumaa, mutta enhän tietenkään voinut sitä sanoa eli epäillä, kun sanoit vain "myymisestä".
Jäsenen J394128229 antama (17.11.2010 klo:21:42) kommentti Eikö 220 cm ole myös jokin huonekorkeuden raja? Eli lasketaanko erillsellä sisäänkäynnillä oleva huoneiston alapuolella oleva ikunallinen lämmin 220 cm korkea huone huoneistoalaan vai pitääkö se ilmoittaa yhtiöjärjestyksessä esim. varastotilana?
Lisää kommentti*