Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

haitta asiat

Muut

Kysytty: 12.10.2018 klo:10:46
Kodissamme viemärivaurio rikkoutuneesta putkesta valui likavettä rakenteisiin .Pääosin lattialle ja pinnoitteen alle ,mutta myös kapillaarisesti osin seinälle.Jalkalistan alla oli lasikuitutapetti tummentunut ja otin näytteen siitä n.5-7 cm korkeudelta lattiavalusta ja  vein sen setifikaatti labraan tutkittavaksi ja tulokset oli viitearvojen yläpuolella.Seinä oli kuivan oloinen jo n.1 kk jälkeen vahingosta ja pintamittarilla jälkikätteen (3 kk)  mitattuna myös kuivaa osoitti.Kyseessä eteistilat,kuinka korjataan?Tapetin alla on betoni ja Vetonit seinätasoitteella tasoitettu seinä ja pinnassa maalaamalla Remonttiässällä kiinnitetty lasikuitutapetti.Tasoitteessa ei ole asbestia ja alusta on kantava seinä.Kun pintamateriaalista otetaan näyte ,joka ilmoittaa  haitta-aineita  on ,home ,sienet yms. onko myös alusmateriaalissa samat haitat.Tarvitaanko lisää näytteitä ?Mitä muuta  voi tehdä?Virallinen vastaus
Ota paikallisesta desinfiointeja tekevästä yrityksestä ammattihenkilö suorittamaan tuo työ, niin se tulee silloin tehtyä asiallisesti. Em. henkilö tietää varmaankin kertoa asian hallitsevan korjaajan yhteystiedot. Kyllä ottamasi näytteet ovat riittäviä, sillä lisänäytteillä asia ei etene. Alusmateriaaliin on samaa ainetta mennyt ja siksi nopeasti desinfiointi ja korjaus käyntiin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / haitta asiat":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa