Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

painovoimainenilmanvaihto sailytysmerikonttiin (vanha)

Muu ilmanvaihto

Kysytty: 28.7.2013 klo:8:08
Olemme osteneet pari merikonttia varastotilaaksi. Aikaisemmin kaytton kokemuksella, on ollut ongelmia kosteuden kanssa. Onko hyvia vinkkeja miten niihin, helposti, saisi painovoimainen ilmanvaihto jarjestetty? KiitosVirallinen vastaus
Metallipinta on erittäin ongelmallinen kondenssin suhteen. Hyvinkin pieni lämpötilan muutos saattaa aiheuttaa me...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / painovoimainenilmanvaihto sailytysmerikonttiin (vanha)":
Jäsenen antama (28.7.2013 klo:11:02) kommentti

Kontit ovat kai lämmittämättömiä? Pääosan ajasta niiden sisällä on sama lämpötila kuin ulkona eikä painovoimainen ilmanvaihto voi toimia. Kosteuden poistaminen vaatii mielestäni melko jatkuvaa tuuletusta.

Voihan tietenkin kokeilla. Toiseen päähän konttia lattian rajaan tuuletusaukko n15x15cm ja toiseen päähän kattoon vastaavan kokoinen aukko, johon voisi liittää vetoa tehostavan "piipun", ehkä 2...3m mittaisen. Ainakin auringon lämmittäessä konttia tuuletusta tapahtuisi. Toisaalta joissakin toisissa säissä systeemi voi jopa lisätä kosteutta kontin sisällä.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: