Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lisäeristetyn talon ilman vaihto

Muu ilmanvaihto

Kysytty: 2.7.2015 klo:0:26
Kyseessä vanha 50-luvun lautarakenteinen purueristetty 2 osainen talo (vanha koulu), missä asuin osa lisäeristetty ulkopuolelta tuulensuojaeristeellä..

Talon toinen osa (vanhat luokkahuoneet)purueristetty, ei lisäeristystä ja on kylmänä. Mikä on järkevä ilmanvaihto tällaiseen rakennukseen. Ja tuleeko luokkahuoneiden kanssa ongelmia kun suuren osan ajasta kylmänä, joskus lämmitetään. Luokkahuoneen ja asunnon välinen seinä toistaiseksi vielä ainoastaan puru eristetty.
Jäsenen antama (3.7.2015 klo:10:37) kommentti

Eikö sitten luonnollinen (painovoimainen) ilmanvaihto, joka siinä varmaankin on, tunnu riittävältä. Pelkkä tuulensuojaeriste ei mielestäni ole voinut sen toimintaa estää. Kylmällä puolella kannattaa pitää n.10asteen peruslämpö paikkojen pitämiseksi "kuivana".


Virallinen vastaus
Oletan, että nyt taloa lämmitetään suoralla sähkölämmityksellä ja puu-uuneilla ja ilmanvaihto on painovoimainen.  Lämmityskuluja voi hie...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Lisäeristetyn talon ilman vaihto":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi