Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kylpyhuoneen ja saunan tuuletus

Muu ilmanvaihto

Kysytty: 13.1.2015 klo:19:26
Mikä on energiataloudellisesti ja kosteusteknisesti fiksuin tapa tuulettaa suihkullista pesuhuonetta ja saunaa käytön jälkeen? Kyseessä on vuonna 2014 rakennettu koneellisella ilmanvaihdolla varustettu puurakenteinen omakotitalo, jossa on ikkuna sekä saunassa että pesuhuoneessa.Tähän asti olen aina viikonloppusaunomisen jälkeen ensimmäisenä tuulettanut pesuhuoneen suurimmat kosteudet pois ikkunasta, kuivannut lastalla suihkun lattian, huuhdellut lauteet letkulla, kuivannut hieman saunan lattiaa, sitten sulkenut suihkuhuoneen ikkunan ja viimeiseksi avannut saunan ja pesuhuoneen välisen oven, jolloin saunan lämpö pääsee kuivattamaan pesuhuonetta. Pesuhuoneen ja pukuhuoneen välisen oven pidämme aina visusti kiinni, koska pukuhuoneessa on kosteuseristys vain lattiassa.Entä miten toimia pelkästään suihkuttelun jälkeen?Ja onko suositellussa tuuletuksessa mitään eroa kesällä ja talvella?

Puutalo'14 Käyttäjä on mies
Vantaa, Suomi
Jos teet, niin tee kunnolla!
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Aivan uudessa talossa ei ikkunoiden kautta kuivaamisesta ole kuin haittaa.  Olettaisin, että teillä on poistoventtiili pesuhuonessa ja tulo- ja poistoventtiilit löylyhuoneessa. Löylyhuoneen poistoventtiilissä on pieni puunuppi, josta voi työntämällä säätää venttiiliä. Muut venttiilit ovat kiinteässä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Kylpyhuoneen ja saunan tuuletus":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (16.1.2015 klo:23:38) kommentti

Minä avaan aina pesuhuoneen ikkunan ja raotan saunan ovea saunomisen jälkeen. Puukiuas ja loppuhiillos kuivattaa molempia. Suikun jälkeen ei avata ikkunaa kuin kesällä jolloin lämpöä tuppaa olemaan muutenkin liikaa. On kiviseinät pesutiloissa joten ei ongelmia ollut.