Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmanvaihtohuolia!

Muu ilmanvaihto

Kysytty: 16.1.2014 klo:11:54
Hei!

Ostamamme omakotitalo 103 m2 on rakennettu 1985, Talossa on puuelementtiseinät ja tiilivuoraus. Ilmastointina on koneellinen poisto ja tulo (Jeo-Went, LTO), varaava takka ja sähkölämmitys.Talossa on toteutettu laajat peruskorjaukset 2013 liittyen home-ja kosteusongelmiin.

Talon ulkopuolella asennettiin salaoja-ja sadevesijärjestelmät sekä routaeristykset joita ei aiemmin ollut. Sisäkautta uusittiin noin metrin korkeudelta tummuneet tuulensuojalevyt, villat vaihdettiin ja höyrynsulkumuovi korjattiin kirvesmiesten toimesta asianmukaisesti. Vanha betonilaatan päälle koolattu puulattia purettiin puurakenteiden osalta ja vanha betoni puhdistettiin. Vanhan betonin päälle assennettiin lattiastyroxit, ulkoseiniä vasten finnfoamit ja tehtiin uusi 5-6 cm valu lattialämmityksineen, ja laminaatti asennettiin.

Remontin jälkeen ilmanvaihtokanavat puhdistettiin ja työn tehnyt firma totesi että talomme ilmanvaihto ei olisi riittävä. Tällä hetkellä talossamme on poistoilmaventtiilit wc:ssä, suihkutilassa,saunassa ja keittiössä liesituuletin huippuimurilla. Tuloilmaventtiilit on kolmessa makuuhuoneessa, olohuoneessa ja kodinhoitohuoneessa. Jäimme vielä itsekkin miettimään onko talomme ilmanvaihto riittävä ja oikein toteutettu, ja talo "liian tiivis", jolloin korvausilma virtaa edelleen rakenteista, aiheuttaen edelleen lievähköä hajua,jota oli havaittavissa voimakkaammin ennen remonttia. Mietimme erityisesti tuloilman riittävyyttä silloin kun
ikkunoita ei voi pitää auki.

Mikä olisi tässä tilanteessa edullisin ja järkevin tapa toteuttaa toimiva ilmanvaihto/ parantaa ilmanvaihtoa. Olisiko ratkaisu lisätä vain tuloilmaa, asentamalla uusia tuloilmaventtiileitä ulkoseiniin/ikkunapuitteisiin? Tulisiko ilmalämpöpumpun asennuksella parannusta tilanteeseen, vai pitäisikö koneellinen ilmanvaihto korvata painovoimaisella, maksaako tämä paljon ja onko järkevää? Toivoisimme teidän mielipiteitä meitä askarruttaviin kysymyksiin.Vai tulisiko kyseeseen jokin muu ratkaisu?
Virallinen vastaus

Kannattaa selvittää, löytyvätkö rakennuksen ilmanvaihtosuunnitelmat jostakin. Joka tapauksessa kannattaa pyytää ilmanvaihdon...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Ilmanvaihtohuolia!":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: