Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Muu ilmanvaihto

Kysytty: 13.10.2011 klo:9:02
Hei,

suunnittelemme ilmalämpöpumpun asentamista kerrostalohuoneistoomme. Se tulisi jäähdyttämiseen koska kesähelteillä asuntomme on ollut tuskallisen kuuma.

Käytimme yhtä firmaa arvioimassa asennusta ja siinä ei pitäisi olla ongelmia. Ulkoyksikkö tulisi parvekkeelle ja sisäyksikkö olihuoneeseen joka sijaitseen parvekkeen kohdalla.

Asennus vaatii taloyhtiöltä luvan. Kuulun taloyhtiön hallitukseen ja olemme keskustelleet asiasta hallituksen kokouksissa. Hallituksen jäsenten keskuudessa on tullut epäilyjä mahdollisesta melusta. Onko olemassa tutkimuksia / testejä millaista melutasoa ulkoyksikkö aiheuttaa parvekkeella?

Lopullisesti päätös tehtäisiin varmaan varsinaisessa taloyhtiön kokouksessa, ei siis hallituksen kokouksessa. Olisi hyvä saada jotain taustatietoa esim mittauksista parvekkeella tai joku artikkeli rakennusteknisestä julkaisusta.

t.Jyrki SiikavirtaVirallinen vastaus
Laitevalmistajilla on testituloksia laitteinde aiheuttamasta melusta....

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Ilmalämpöpumppu kerrostaloon":