Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Voiko laasti/tasoite puurakenteissa olla riski.

Maalaustyöt

Kysytty: 5.10.2019 klo:19:20
30 luvulla rakennetussa omakotitalossa huomasin ehkä 4-6 vuotta sitten ulkovuorauksen alaosassa olevan puisen ns vesilistan olevan talon kulmalta jokseenkin laho. Siinä kun samalla oli jotain tasoitetta ylimääräistä niin sitä levittelin pintaan +uretaanivaahtoa johonkin koloihin ja seuraavana päivänä maalasin varmaankin akryylimaalilla päälle.

Ei ehkä nyt mennyt ihan ratun ohjekorttien mukaan :/No nyt sitten huoltomaalailin kyseistä lankkua ja huomasin sen olevan lahon lisäksi märkä. Kopsuttelin /revin helpoimmin irtoavat puuosat pois ja puristaessa vesi helmeilee pinnassa. Vettä ei ole satanut päiväkausiin ja öisin taitaa olla nyt pakkasen puolella.Muualta puu vaikuttaisi olevan kuiva samoin sen takaa paljastuvat purut. Listan alla on vielä ennen sokkelia lauta joka myös on terve. sokkeli on tästäkohtaa n. 30cm korkeudella eikä tätänykyä mitään pitkää heinääkään pääse kasvamaan.Voisiko tuo aikanaan levittelemäni tasoite (en nyt millään muista mitä se oli. Veikkaisin akryylimassaa...)  aiheuttaa jonkinmoista kosteusvauriota. En oikein muutakaan syytä moiseen nyt keksi.
Jäsenen antama (5.10.2019 klo:22:33) kommentti

Kiitos vastauksesta. Näin se varmaan täytyy tehdä. Aikanaan ehkä vielä 15 vuotta sitten nurkan yläpuolella oli vesiränni ilman syöksytorvea ja miltei kaikki vesi roiskui tuossa nurkassa varmaan osaltansa kuluttaen rakenteita. Ja märkäähän se maa on tuosta kohden ollut. 

Mutta tämä tuskin enää on asiaan vaikuttamassa.
Virallinen vastaus
Tuota vauriota katsellessa, syytä pitää etsiä muualta, sillä vesi on tullut kauemman aikaa rakenteisiin ja epäilen ylhäält&aum...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Voiko laasti/tasoite puurakenteissa olla riski.":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (10.10.2019 klo:19:56) kommentti

Eli tuossa on käynit niin, että jutun mukaan siinä on ollut ränni joka on vuotanut saumoista. Tuohon aikaan kun talo rakennettiin niin rännit tehtiin käsin ja parin metrin pätkinä. Nyt kun vettä on päässyt tuohon alapuuhun ja sen jiiriliitos kohtaan niin e on kapilaariseti imeytynyt vaakasuuntaa molemmin puolin nurkkaa ja jälki on nähtävissä. Toimen pieteenmaalaus katkaisisin puun niin pitkältä kunnes löytyy terve puu. Tarkistaisi ja korjaisin alapuun alta olevat rakenteet ja tekisin uuden alapuun vaikka käsäsin höyläämällä. Huolellinen maalaus (hengittävällä maalilla)