Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

'Vanha ' Panu ja punamulta

Maalaustyöt

Kysytty: 26.7.2008 klo:19:01

Yli 90 v mummonmökki on maalattu aikanaan punamullalla ja alinna huhujen mukaan oli keltamulta. Sitten on joku tuntematon maalikerros. 20 v sitten se maalattiin Panulla. Panu irtoilee levyinä varsinkin kuumassa auringonpaisteessa. Jäljelle jää halkeillut puupinta/punamulta. Jos vielä yrittäisi maalata uudelleen, niin mitä maalia suosittelette? 20 vuotta sitten uusittiin lautoja, joissa Panu pysyy edelleen hyvin kiinni. Maalifirman edustaja ei suositellut Pika-Tehoa 'vanhan' Panun päälle. Vinhaa suositeltiin varauksin. Mikähän maali olisi hyvä kompromissi tässä tilanteessa?


Liinus
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Kun maalin valmistaja on ollut penseä antamaan ohjetta oikeasta käsittelystä, on vastaajienkin vaikea ottaa tuohon kantaa. Kannattaa keskustella Maalilinjan, 010 860 8600, neuvojien kanssa. Ainoa varma tapa on poistaa maali mahdollisimman tarkkaan, ja tehdä sen jälkeen pohja Valtti pohjusteella, ja pinta Valtti teholla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / 'Vanha ' Panu ja punamulta":