Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tiilitalon sisäseinien halkeamien korjaus

Maalaustyöt

Kysytty: 6.4.2011 klo:1:30
Kalkkiheikkatiilestä rakennetun talon sisäseinien pintaan on ilmestynyt halkeamia lähinnä ikkunoiden ympärille. Ne on kerran korjattu, mutta ovat ilmestyneet uudestaan. Kuinka ne kannattaa korjata, että korjausta ei tarvitsisi uusia? Onko rappauksen halkeamiin olemassa jotain elastista massaa vai onko lasikuitutapetti ainoa pysyämpi ratkaisu? Talon ulkopuolella näkyy vastaavissa kohdissa pieniä hiushalkeamia. Seinän rakenne on ulkoa päin katsoen Rustiikka-tiili, mineraalivilla, kalkkihiekkatiili, rappaus, tasoite ja maalipinta.

Busteri
Kysymyksiä: 12 kplVirallinen vastaus
Varmista, että perustukset eivät roudi. Halkeamat voivat johtua routimisesta. Tällöin routaeristykset pitää uusia. Jos halkeamien syntyminen on normaali kalkkihiekkatiilelle ominainen, korjauksen voi tehdä lasikuitukankaalla. Poista halkeaman sivuilta noin 10 cm tasoitetta molemmin puolin. Kiinnitä uudella tasoitteella halkeaman päälle 20 cm leveä lasikuitukangas. Tee päälle uudet tasoitukset, ja maalaus. Uskoisin, että tuo kestää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Tiilitalon sisäseinien halkeamien korjaus ":
Jäsenen antama (8.4.2011 klo:10:16) kommentti

Kivitaloissa halkeilu ikkuna- ja oviaukkojen kohdalla on tavallista. Sisätasoitustöitä tehdessä verkottamisella saa parhaan avun, kuitulaastikin ottaa jonkin verran elämisiä vastaan.

Onko talo uusi vai vanha? Jos uusi, tilanne on normaali. Kun talolle tulee ikää, rakenteiden normaali eläminen vähenee.

Jäsenen antama (20.7.2011 klo:23:22) kommentti

Talo on rakennettu 1982. Ensimmäisen kerran halkeamat tulivat muutaman vuoden kuluttua valmistumisesta. Parin viime vuoden aikana ne ovat suurentuneet. Johtuukohan kovista pakkastalvista? Sorry viivästybyt vastaus. En tullut katsoneeksi, että tähän oli tullut viestejä