Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tasoitetapetointi epäonnistui

Maalaustyöt

Kysytty: 4.1.2011 klo:11:35
Ostimme syksyllä -58 rakennetun omakotitalon. Poistimme olohuoneen ja portaikon seinistä vanhat tapetit ja alla oli maalaamaton haltex-levyseinä. Seinä pohjamaalattiin kertaalleen. Seinä oli reikäinen ja epätasainen. Otimme selvää tasoitetapetoinnista ja sen sopivuudesta haltexiin, ja kaupasta josta tapetit ostimme sitä pidettiin hyvänä ratkaisuna. Meitä neuvottiin liimaamaan tapetti kosteantilan liimalla. Sivelimme liimaa ensin seiniin ja annoimme sen kuivua (näin meille neuvottiin). Sen jälkeen tapetoidessa seinään laitettiin (runsaasti) liimaa aina vuodan leveydeltä. Seuraavana päivänä maalasimme seinät. Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä.
Noin kuukauden kuluttua tapetoinnista alkoi seinään ilmestyä kupruja. Ensin pieniä, mutta nyt kun tapetoinnista on jo n.kolme kuukautta niin suuria pintoja tapetista on irti seinästä ja seinät näyttävät todella kauheilta. Eniten tapetti on kuprullaan portaikosta missä ilmalämpöpumppu sijaitsee. Aluksi yritimme korjata pieniä kupruja ruiskuttamalla tapetin alla ruiskulla liimaa, mutta tulos ei ollut hyvä.
Haluaisimme tietää teimmekö jossain vikaan, neuvottiinko meille väärin vai voiko ilmalämpöpumppu kuivattaa liimaa niin että se irtoaa? Ja ennen kaikkea haluaisimme tietää voiko tätä tapetointia jotenkin korjata vai onko ainoa mahdollisuus esim levyttää seinä uudelleen?
Jäsenen   antama (27.9.2014 klo:17:50) kommentti

Ei olisi pitänyt antaa liiman kuivua vaan levittää sitä runsaasti seinään vuodan leveydeltä ja välittömästi tapetti siihen ja tasoitetapettiliimalla. Ja jos tulee kupru mattoveitsellä viilto ja uutta liimaa sisään ja varovasti tasottaa.


Virallinen vastaus
Haltex oli ilmeisesti paperipintainen, tai maalattu. Paperi ei pysy kiinni pinnassa tai liima ja maali...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Tasoitetapetointi epäonnistui":
Jäsenen antama (5.1.2011 klo:15:32) kommentti

Kiitos vastauksesta. Maalasimme tosiaan seinän pohjamaalilla, oli jotain ihan perusremppamaalia. Haltex-levy oli siis sellaista tosi pehmeää.

Tarvitseeko cyprocin päälle laittaa siis taas tuo tasoitetapetti vai voisiko siihen laittaa jonkun huokemman maalattavan tapetin?

Jäsenen antama (5.1.2011 klo:22:26) kommentti

Gyproc nauhoitetaan ja tasoitetaan normaalisti. Pinta materiaalin voi valita sitten ihan vapaasti. Tasoite tapettia ei siihen tarvi.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Päällelaatoitus

Meille teetettiin sauna ja pesuhuone remontti,joka lattian kallistuksien ja laatoituksen epätasaisuuden vuoksi epäonnistui.Vesi jää saunaan keskelle lattiaa ja pesuhuonee...

Mastertop 100 lattian värjäys tai maalaus

Meillä mastertop 100 pinnoitus epäonnistui ja nyt paraikaa sitä korjataan pinnoittamalla puhjennut pinnoite uudelleen. Väriero lattiaan tietenkin tulee ja oli alkuperäi...

Ulkoportaat ja pyörätuoliramppi

Terve, Meillä valettiin ulkoportaat ja pyöratuoliramppi alkukesästä. Ramppia ja portaita hiertäessä satoi kaatamalla ja homma epäonnistui. Pinnat hiottiin timanttilaikal...

Uuden kylpyhuoneen lattian kaadon korjaus päälle laatoittamalla

Hei,Ostimme juuri uuden rivitalo-osakkeen (rakennettu 2012). Kylpyhuoneessa paljastui lattian kaadossa vikaa. Suihkun lattiakaivon ympärillä kaatoa jonkin verran on, mutt...

vesieriste

Jouduin vaihtamaan pesuhuoneen lattian 8 laattaa rikki menneen pinnan takia. Laatat olivat tiukassa kiinni ja irroituksen yhteydessä vesieristys rikkoutui irroitettavien...