Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kovalevylattia

Maalaustyöt

Kysytty: 27.7.2017 klo:23:44
Kesämökin lattiat ovat aika surkean näköiset. Mökki on 47 valmistunut rintamamiestalo joka on lähes alkuperäisessä kunnossa. Millä nuo kovalevylattiat on aikoinaan maalattu?

rastas Käyttäjä on nainen
Kysymyksiä: 13 kplVirallinen vastaus
Suomen Väri- ja vernissatehdas Oy valmisti 1940-1950 luvuilla Perho- maaleja ja muistaakseni maalin nimi oli Perho- permantomaali.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Kovalevylattia":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 28.7.2017 klo:9:17
Millä maalilla ne kannattaa maalata nyt? Yläkerran lattiaa oikaistiin joskus vuosia sitten ja siihen laitettiin uusi kovalevy. Sen maalasin itsetehdyllä pellavaöljymaalilla ja se on edelleen ihan siisti. Muihin huoneisiin voisi laittaa vaikka lautalattian tms. mutta olohuone on pakko maalata kun siellä on takka ja uusi päällyste nostaisi lattiapintaa takan ympärillä. Tuo permantomaali on ilmeisesti hyvin hengittävää maallia kun se ei kupruile eikä muutenkaan aiheuta ongelmia. Se on vaan paikoin kulunut tosi surkean näköiseksi, varsinkin keittiössä.
rastas Käyttäjä on nainen
Kysymyksiä: 13 kpl
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Tikkurila Oyj:n tuotevalikoimassa on Permo permantomaali, joka on tarkoitettu puu- ja puukuitulevylattioiden maalaukseen. Katso tuote- ja maalausohjeet  http://www.tikkurila.fi
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Palonsuojavillaa lankkulattian ja seinän väliseen rakoon täytteeksi?

Mökin lankkulattian alla on kovalevylattia suoraan ilman koolausta, osin maanvaraisen betonipohjan, osin rossipohjan päällä. Mökki on talvet kylm...