Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ilmanvaihtotolpat

Maalaustyöt

Kysytty: 3.2.2006 klo:6:24
Hei!Asumme aika uudessa erillistalossa,missä vuositarkastusta ei ole pidetty.Kysyisin sellaista,että kun ulkona taloa kiertää noin metrin välein ilmanvaihdosta talon alla hulehtivia tötsiä.Niiden alkuperäisväri oli musta,musta esteettisyyssyistä rakentaja suostui maalaamaan ne paremman värisiksi.Maali ei kuitenkaan tötsissä pysy,vaan lähtee helposti pois jo kovalla sateellakin.Rakentaja sanoi,että vuositarkastuksessa hän voi ne maalata uudelleen,mutta sitten se jää meidän huoleksi.Rakennusvalvoja sanoi muuttokatselmuksen yhteydessä,että sopivamman värisiä tötteröitä olisi ollut tarjolla,mutta rakentaja ei siihen ottanut kantaa.Onko mitään enää tehtävissä???

ms69
Kysymyksiä: 40 kplVirallinen vastaus
Vastaanottotarkastuksessa on nuo tötteröt hyväksytty maalattuna. Vuositakuukorjauksissa ne korjausmaalataan. Ne eivät vähennä mitenkään rakennuksen käytettävyyttä, joten kyse on kosmeettisesta ongelmasta. maali ei pysy, asiasta ei ole riittävän aikaisin ilmoitettu urakoitsijalle. Hän on ehtinyt tilata urakkasopimuksen rajoittamatta putket. Tärkeintä on, että selvitetään putkien valmistajalta, millä maalilla putket voi maalata.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / ilmanvaihtotolpat":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: