Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ikkunanpuitteen ja seinämaalipinnan rajaus

Maalaustyöt

Kysytty: 27.12.2004 klo:10:52
Yksiössäni on käynnissä seinäpintojen maalausremontti. Ikkunanpuitteet ovat tummaa käsittelemätöntä puuta. Puite kohoaa seinäpinnasta pari senttiä. seinä on maalattu siten, että maalia on vedetty ikkunanpuitteen reunaa pitkin puolesta sentistä senttiin . Maalattu juova on lisäksi vedetty vapaalla kädellä eli se ei ole suora vaan aaltoilee. Ikkunan yläpuolisessa puitteessa epätasaisuus on vielä havaittavampaa. Onko tämä asianmukainen käsittely? Eikö tulisi käyttää maalarinteippiä tai vastaavaa rajattaessa ikkunanpuitteet maalauskäsittelyn ulkopuolelle? Voiko asialle enää jälkikäteen tehdä mitään? Voinko pyytää urakoitsijaa poistattamaan ylimääräisen maalin ikkunanpuitteista ja tekemään rajauksen uudestaan? Lähteekö maali ylipäänsä enää millään aineella pois? Jos asialle ei pysty tekemään mitään, voisiko tuossa olla perusteita pyytää alennusta urakkahinnasta ja paljonko? 33 m2:n yksiön urakkahinnaksi on sovittu 2000 euroa, mikä pitää sisällään kaikkien seinäpintojen maalauksen lukuunottamatta kylpyhuonetta. Se, että ikkunapuitteita ei käsitellä, oli sovittu etukäteen. Puitteet ovat hyväkuntoista maalaamatonta tummaa puuta (ehkä ulkomaista), joten valkoinen epätasainen juova niiden reunassa näyttää rumalta. Urakka on vielä luovuttamatta, joten vielä voisi tehdä asialle jotain.
Virallinen vastaus
Pois ei maalia kovin helposti saa, ja varmasti puun väri muuttuu. Rajaukset voi tehdä käsivaraisesti, mutta ma...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Ikkunanpuitteen ja seinämaalipinnan rajaus ":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

lattiakaivon ympärys ja kaakeliseinän alaosa

Onko aina tehtävä porareikä- tai muunlainen tutkimus mikäli kaakelirivistössä lattian rajassa tai lattiakaivon ympärillä on kosteusarvot melkein täydet? Voisi silti olett...