Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Navetan sinän suoristaminen

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 11.6.2014 klo:12:25
Hei!Asun vanhalla tilalla, jonka pihapiirissä on vanha navetta/tallirakennus. Navetan puoli on tiilestä eikä ole liikkunut sijoiltaa, Tallin/konesuojan puoli on avoimella maalattialla. puurakenteet on rakennettu hirren paksuiselle sokkelille. Sokkeli on painunut maapaineen vuoksi sisään noin 15 cm mikä aiheuttaa sen, että ovet eivät tuppaa aukeamaan eikä saa traktoria ulos talvella ilman, että nostaa ovet paikoiltaan.Tarkoitukseni on kaivattaa koko sivu auki ja valaa uusi sokkeli vanhan kylkeen ja suoristaa seinä. miten minun tulisi toimia. kuinka syvälle kaivaa ja minkälainen maarakenne pitäisi laittaa tulevan perustan alle? Entä salaoja?Vastauksesta ja palvelusta jo etukäteen kiittäen!Virallinen vastaus
Ota yhteys paikkakuntasi rakennusurakoitsijaan ja neuvottele hänen kanssaan mikä olisi paras ratkaisu tuohon esittämääsi hankkeeseen. On vaikea antaa neuvoja, kun en tiedä paikallisia olosuhteita ja kun ei ole valokuvaa tai muuta dokumenttia kohteesta.
PN

Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Navetan sinän suoristaminen":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi