Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Moreenimäki

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 26.9.2012 klo:22:52
Olisi tontti tiedossa korkealta paikalta, mäntymetsäpohjana. Pohja savimoreenia.

Epäilisin, että rakennustarkastus määrää tekemään muiden asuntojen kanssa sopiviin sokkelikorkeuksiin. Korkeammalla paikalla olevaa tonttia jouduttaneen kaivaa syvemmälle, koska korkeusero on kohtuus suuri. Häiriintyykö moreeni haittaavasti, jos tontilla kuoritaan enemmän kuin vain humusmaiden poisto? Olen esittänyt rakennustarkastajille olevani huolestunut mahdollisesta moreenin häiriintymisestä syvennyksessä, mutta heidän mielestä se ei ole ongelma. Vaihtoehtoja ei taida olla, jos syvennyskäsky käy.

Voiko talon sokkelin tehdä 3:lla harkolla, pohjan syventämisen sijasta?

Teräs Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 161 kplVirallinen vastaus
Normaalisti rakennusten korkeudet määritetään maaston eikä naapurien mukaan. Rakentamismääräysten perusteella valmiin lattiapinnan tulee olla...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Moreenimäki":
Jäsenen antama (28.9.2012 klo:10:01) kommentti

Juu, perustussuunnittelijan työtä, mahdollist pohjatutkimusta hyväksikäyttäen. Pahin virhe on ruveta rakennusta upottamaan maan uumeniin. Kolmella harkolla et myöskään saa anturan päälle järkevästi täyttöjä ja routasuojauksia. Joskohan tuo perustussuunnittelijasi saisi paremmin keskusteltua korkeuksista, edellyttäen tietenkin, että siltä suunnalta löytyy taitoa ja näkemystä.En oikein voi ymmärtää sitä kertojen määrää, kun rakennusvalvonta on ottanut kantaa perustusten korkeuteen nimenomaan vaatien niitä tehtäviksi liian alas. Kun ko. tahon kuuluisi nimenomaan valvoa ja vaatia hyvän rakennustavan noudattamista(?) Liian matala sokkeli kun on yksi yleisimpiä rakennusvirheitä.

Jäsenen antama (28.9.2012 klo:16:45) kommentti

Meillä paikallinen rakennusvalvonta on aina tähdentänyt sitä,että talo ei koskaan ole liian korkealla,mutta usein yritetään tehdä liian matalalle.Kyllä viisi harkkoa on melkein minimi sokkelille.Sokkelia on jäätävä näkyviin vähintään 400mm ja lopun vie routaeristys ja täytöt + nurmikon kerrokset


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: