Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

metsätontin hakkuut

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 8.7.2008 klo:9:58

Olen perinyt 2 hehtaarin rantatontin, jossa kasvaa etupäässä isoja kuusia. Tontilla ei ole tehty mitään vuosikymmeniin ja se on paikoitellen melkoista ryteikköä. Tontti on metsäautotien tuntumassa, vain muutaman metrin päässä.

Tontilla pitäisi ihan ensimmäiseksi tehdä jonkinlaiset hakkuut, mutta osa puista itäisi tietenkin myös jättää ja tontin toivoisi olevan hakkuiden jälkeen sellaisessa mukavan näköisessä kunnossa.

Nyt kysyn , millaista yritystä pitäisi pyytää hakkuun suorittajaksi, olisiko puutavarasta odotettavissa rahaa, kun alue on näinkin pieni enkä tahtoisi antaa koneiden melskata siellä miten tahansa.
Virallinen vastaus
Kun noinkin iso metsäpalsta on ollut hakkaamattomana vuosikymmeniä, metsähoidollisesti on paras ratkaisu tehdä avohakkuu. Kun välistä alkaa kaataa puita, tuuli todennäköisesti kaataa seuraavana syks...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / metsätontin hakkuut":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: