Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Maapohjatyöt

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 11.4.2008 klo:7:22

Perustiedot tontista: pääkaupunkiseudun kehyskunta, tontti 1000m2 loiva hiekkatontti, kunnallistekniikka rajalla, louhintaa n 50m3. Maaurakoitsija on laskuttanut maatöistä 43000 euroa yhteensä. Onko kustannus missään suhteessa tehtyyn työhön? Millään laskurilla en saa moisia kustannuksia. Tonttikatselmusta tehdessä urakoitsija arveli kustannusten olevan paljon pienemmät, kuin mistä sitten laskutettiin. Laskutus on ollut tuntiveloituksena ja konetunteja ja kuorma-autotunteja on mielestämme kohtuuttomasti tontin koko ja rakennusolosuhteet huomioiden. Työ ei sisällä perustuksia, vaan kyseessä perustuksia edeltävä työ sekä sisä- ja ulkopuoliset täytöt. perustus tulee talopaketin toimittajalta.


sipe08
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Tässä on tyypillinen esimerkki siitä, miten voi käydä, kun ei tehdä kirjallista sopimusta. Vastaajalla ei ole tietoa, miten paljon maata vietiin tontilta pois, ja miten pal...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Maapohjatyöt":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: