Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

maanvaraisen laatan ja seinän höyrysulkumuovin sauman tiivistys

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 22.3.2008 klo:11:58

Hei,


Millä tuotteella suosittelisit saumaamaan maanvaraisen laatan ja laatan alle käännetyn höyrynsulkumuovin välisen sauman? Rakentamisvaiheessa olisi ehkä pitänyt laittaa bitumikermi vaikka radonalueella ei ollakkaan. Ei vielä siinä vaiheessa ollut meillä tarpeeksi tietoa eikä kukaan ammattilaisista puhunut moisesta vaihtoehdosta mitään.

Nyt haluaisimme siis minimoida sen riskin että laatan alla olevaa mikrobiperäistä ilmaa pääsee ko. saumasta taloon sisälle.
Julle
Kysymyksiä: 6 kplVirallinen vastaus
Tuo sauma on jo tiivis. Rako syntyy siitä, että betonilaatta kuivuu. Tuon raon voit tiivistää butyylimassalla. Silloin se antaa betonilaatalle mahdollisuuden elää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / maanvaraisen laatan ja seinän höyrysulkumuovin sauman tiivistys":