Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Maanrakennusvaiheen kevätaloitus

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 20.3.2013 klo:18:56
Saako tässä vaiheessa putsata lumihangen pois tulevan rakennuksen paikalta (vaikka paikoin on vielä koviakin yöpakkasia -15 - 20), vai pitääkö tuo lumimatto malttaa vielä pitää ikään kuin eristekerroksena, ettei pakkanen pure maahan, jäädytä sitä syvemmälle (routa)?

Oma järki sanoo, että saa putsata, ja täten nopeuttaa sulamista, päiväauringon päästessä lämmittämään maata. Myös sulamisvesien minimoinnilla rakennusaikainen kosteudenhallinta saataneen kuntoon heti alusta alkaen... Ja pitäisikö paikkaansa ettei maa nyt enään tässä vaiheessa roudi, vaan se on jo routimisensa routinut tälle talvea...

Mikä olisi lähtökohtaisesti hyvä aika aloittaa keväällä, että routa on sulanut... Nimenomaan lähtökohtaisesti, koska kysyjä tietää, että asia ratkaistaan jälleen kerran paikan päällä - tavalla tai toisella.


Teräs Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 161 kplVirallinen vastaus
Jos routakerroksen poistaa ja yöpakkanen on 10 astetta, maa routaantuu uudelleen yön...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Maanrakennusvaiheen kevätaloitus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Salaojafaktaa

"Rakenna Oikein" -Oppaasta löytyy kohta: "Salaojia ei yleensä sijoiteta 1,5 metriä kauemmaksi anturasta". Eli, onko kauemmas sijoitettu salaoja jotenkin väärin... vai oik...