Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Maakosteuttako?

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 12.9.2012 klo:19:03
Hei,

Olen huomannut että viime päivinä sisäänvedetyllä lasitetulla terassilla on paikoin betonilaatta märkä, yhdestä kulmasta (katso kuva) ja toinen alue aika keskellä lattiaa, kyse on siis ulkotilasta jossa on Lumonin terassilasitus. Aikaisempina vuosina en ole huomannut ilmiötä, ainoa asia joka on viimeisen vuoden aikana muuttunut on maalämpöjärjestelmän asennus kaivoineen. Kaivo on kuitenkin toisella puolella taloa ainakin 10 m matkan päässä linnuntietä.Maalämpökaivon ja kaivannon alue on kuitenkin kuivan oloinen, vaikea uskoa että siitä johtuisi, mutta muu ei ole muuttunut. Kaivantokin on kaukana terassilta.

Talo on vm1970 täystiilitalo loivalla rinnetontilla, salaojakaivossa lorisee vesi, joten nekin oletettavasti toimii. vesikatto ei vuoda, vesiputket ovat uusittu ja kulkevat sisällä katon rajassa, ei vuotoja, lämmitysjärjestelmästä ei ole hävinnyt vettä ja maalämpöjärjestelmä toimii niinkuin pitää. Terassin lähellä ei muutenkaan ole putkia tai vesipisteitä. Terassin ulkoseinän, siis lasiseinän, lähellä betonilattia on kuitenkin kuiva. Viime päivinä on tullut runsaasti vettä. Tiilen pinnat eivät ole kostean oloisia eikä sisäpuolelta huomaa mitään seinistä tai lattiasta.


Repanen
Kysymyksiä: 44 kplVirallinen vastaus
Jos terassin ulkopuolella on salaoja, sen toimivuus kannattaa tarkastaa. Toinen vaihtoehto on nurkan osalta, että vesikatossa on tuossa k...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Maakosteuttako?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: