Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuivalaho

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 28.3.2005 klo:13:50
Rintamamiestaloon tulisijan perustus työn alla,rossipohja,tuulettuva alapohja. Työn ohessa havaittu4" x 4" parrussa kuivalahoa n.40% / 1m matkalta. Parru ollut aikaisemmin betonin kanssa suoraan kosketuksissa,jolloin kuivalaho ilmeisesti syntynyt. Kohta missä ei kosketusta betonin kanssa parrun kunto ok. Olen ajatellut laittaa muovin kauttaaltaan tuon vaurioituneen kohdan ympärille,ja betonit perään.(parru jää joka tapauksessa kosketuksiin betonin kanssa=sisälle) Meneekö poskelleen,iskeekö kosteus ?parrun pituus n.5m eli voisiko ajatella,että puu hengittäisi muualta ja onhan tuo vaurioitunut kohtakin aika hötöinen,mistä ilma voisi kulkea. Raudoittamalla ym. pystyn tuon kohdan tekemään tukevaksi. Eli se kiinnostaa alkaako betonin sisällä oleva korjattu kohta kostumaan ja lahottamaan parrua. Parru yhteydessä tuuletettuun alapohjaan.

Kent
Kysymyksiä: 9 kpl



Virallinen vastaus
Puuta ei saa jättää lähelle betonia edes muoviin käärittynä. Altistat talosi lattiasienelle. Vaihda koko betonoitavan osan matkalle parru pois, ja muuraa tilalle tiilestä seinä niin, että puun voi nostaa lattiapinnan yläpuolelle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Kuivalaho":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

MIkä ihmeen kuivalaho

Myyjä kertoo, että kylpyhuoneen seinien runkotolppia on jouduttu korjaamaan kuivalahon takia (ts. ei ole kuulemma ollut kosteutta) Mitä tällainen kuivalaho on ja miten si...