Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei otsikkoa

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 16.8.2014 klo:17:45
1964 rakennettu talo, jossa  maanalainen kerrros n. 1,7 m korkeudelta maan alla. Kuvien mukaan ulkopuolella bitumi  käsittely. Perusmuuri  sen ajan harkkoa, ilmaraolla ja 5cm villalla. alapohja  n. 5-7 cm betonia. Perusmaa  alla  on hiekkaa, koska  on sorapohjainen mäntykangasmaasto. Sen ajan tiiliputket salaojina  imeisesti pelaa hyvin, koska ainakaan mitään vaurioita ei näy seinissä.

Mulla olisi tarkoitus  tehdä eräälle asiakkaalle  vanhaan saunaan - pesuhuoneeseen remonttti jolla tilat saatetaan nykytasolle. Nyt vain raakabetoni laatta.  Eli vanha laatta pois jne.  Voisiko kapillaarikatkona  käyttää papusoraa ja kuinka paksulti. Se kun olisi  paljon kevyempää kuskata kellariin.  Finfoamilla  jos  eristän, niin ei lattia liikaa nouse. Toki pohjahiekkaa voi jonkin verran   poistaa. Vesikieroinen lämpö tulee. Miten ulkoseinät, tuleeko ongelmaa  jos  laitan saunasatua  ja sitten normaali  panelointipohja. . Radoninkin  vaara on olemassa  hiekkakankaalla.  Jos sisäpuolelta  laittaa katkon  uuden betonilaatan alle ja liimaa toisen pään seinälle hyvin, niin varmaan on parempi kuin ei mitään. Välipohja  ylöspäin on betonilaatta, joten siinä pelannee  saunasatu ja panelirakenne.   Samaan tiakokonaisuuteen tulee myös suihkutila lasiseinällä erotettunaVirallinen vastaus
Ei kysymystä
Et esittänyt mitään kysymystä, vain omia toteamuksiasi.
Jos teet vieraalle ko....


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / ei otsikkoa":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (17.8.2014 klo:12:27) kommentti

No  sovitaan  niin että teenkin tämän työn omaan talooni. Eli kysyn nyt sitten  neuvoja  miten tämä remontti pitäisi toteuttaa  teidän antamien  asiantuntija  ohjeiden mukaan.  Mielestäni  tämä  on palvelukanava  rakentaja.fi jäsenille, ainakin näin ymmärsin kun sitä toimituksesta kysyin.  Kuka  vaanhan osaa antaa neuvon  kysy  suunnittelijalta tai " ammattilaiselta".Teidän  antama  asiantuntija  näkemys  pitäisi sitte olla  pohjana  kun keskustellaan totettaja  tai suunnittelija  tahon kanssa. Joku  ulkopuolinen näkemyshän on hyvä olla kun keskustellaan  rakenneratkaisuista. Olen kyllä nähnyt kun  ihan ns, ammattifirma  on laittanut papusoraa  vastaavantyyppiseen talon alapohjaan valun alle. Joten ei ole aina varmaa onko ammattimies aina oikeasti ammattimies.  Siksi olisi  hyvä  että rak.fi ammattilaiset   myös  ottaisi  esitettyihin asioihin kantaa, koska  te kuitenkin olette ilmeisesti  ihan oikeasti ammattilaisia  näissä kysymyksissä.Jäsenen antama (17.8.2014 klo:13:14) kommentti

Tuossa vaan lienee lähtöoletus jo sen verran ongelmallinen, ettei kukaan sulle vastikkeetta ala sitä kaikkea opettamaan. Mainitsit että tilat saatetaan nykytasolle. Tuo kuulostaa siltä että ne säilytetään ennallaan, mutta tarkoitit oletettavasti saattamista tämänhetkisten normien ja rakennustavan mukaiseksi. Ja tämä on mahdotonta, koska rakennus tuollaisenaan ei siihen anna mahdollisuutta.

Onko siitä kellarikerroksesta selvitetty ulkoseinärakenne, onko sokkelin alla anturaa? Mikä on salaojien korkeusasema ja sijainti perustukseen nähden sekä kunto? Miten syvennetty lattianalustäyttö on tarkoitus kuivattaa? Riittääkö purkukorkeus kuivatukseen vai joudutaanko pumppaamaan? Selvitätkö nyt noitakin ensin. Ilman noita tietoja ei kannata edes aloittaa arvailemaan täällä mitään.