Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei_otsikkoa

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 26.9.2012 klo:12:31
Hei!Tyttäreni perhe osti n.10 vuotta sitten vanhan omakotitalon, jossa kellari on osittain maapohjalla. N. vuosi sitten alkoi juuri tältä osalta nousta vettä kellariin ja sitä on jatkunut nyt yli vuoden. He ovat kaivaneet maahan kuopan, jonne vesi nyt kertyy ja uppopumpulla sitä on päivittäin pumpattu pois kellarin lattiakaivoon, josta se taas laskee ulkona olevaan kaivoon.

Juuri niihin aikoihin, kun vettä alkoi tulla kellariin, niin alueella (n. 300 metrin päähän) alkoi rakennustoimintaa ja sinne alkoi nousta uusia omakotitaloja. Samoin tyttären talosta n. 400 m. päähän ja rakennettavista taloista n. 200 m. päähän tehtiin pohjavesiallas. Syytä tähän en tiedä. Kysyn, että voiko tällä pohjavesialtaan rakentamisella olla yhteys siihen, että vettä alkoi tulla ko talon kellariin? Miten voidaan ratkaista tämä veden tulo kellariin, kun näyttäisi, että salaojatkin toimivat, kun putkista lorisee vettä tuohon em ulkona olevaan kaivoon?

Terveisin

Matti Niemelä
YlihärmäVirallinen vastaus
Vastaajat lisäävät otsikon, mikäli se on kysyjältä jäänyt vahingossa pois. Noin etäällä olevat rakennustoimet eivät vaikuta pohjavesiolosuhteisiin. Ai...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / ei_otsikkoa":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: