Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Betonilattia

Maa- ja pohjarakenteet

Kysytty: 11.1.2009 klo:21:03

Suunnittelemme peruskorjausta 50-luvun rintamamies-tyyliseen paritaloon. Kellarikerroksessa on alkuperäinen, päällisin puolin hyväkuntoinen maanvarainen betonilattia. Kuntokartoitusta taloon ei ole vielä tehty. Kellarissa on nyt sauna ja pesutilat ja niiden lisäksi olemme suunnitelleet sinne vielä oleskelu- ja kodinhoitotilat. Salaojitus tullaan myös tekemään. Voiko Devimat-lattialämmitysmattoa levittää maanvaraiselle betonilattialle? Pintamateriaaliksi tulisi laminaatti. Mikäli lattialämmitystä ei laitettaisikaan, niin mikä on paras tapa päällystää lattia?


Hyrsky
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Betonilattian alla olevat rakenteet pitää selvittää ennen lämmitysmaton asennusta. Jos laatan läpi tulee kosteutta, en suosittele sellaisen kohdalle mitään pinnoitusta. Betonilaatan päälle voi asentaa lämmitysmaton. Sen päälle asennetaan tasoite. Sen jälkeen asennetaan pintalattia tuotteen ohjeen mukaisesti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Betonilattia":