Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

vesiputkien jäätyminen

Lämmitys

Kysytty: 17.10.2019 klo:11:44
Missä lämpötilassa huoneisto tulisi olla talven aikana ettei putket jäätyisi? Alakerrassa on taloyhtiön varastotiloja joiden lämpötilaan osakas ei voi vaikuttaa. Siellä lämpötila menee miinusasteille ! Mitä osakkas voi tehdä ? Putket eivät viime talvena onneksi jäätyneet . Isännöitsijä ei huolehdi asiasta,

sysää vastuun osakkeenomistajille ?Virallinen vastaus
Taloyhtiön hallitus palkkaa toimitusjohtan eli isännöitsijän hoitamaan taloyhtiön asioita ja myös erottaa hänet ellei hän hoida tehtäviään. Isännöitsijän eräänä hyvin tärkeänä tehtävänä on pitää huolta KOKO talon kunnossapidosta, sillä taloyhtiö on osakkaiden omaisuutta eikä sen arvo saa laskea huonon kunnossapidon seurauksena. Jos isännöitsijä sysää osakkeenomistajien vastuulle asioita, jotka hänen kuuluu hoitaa, niin ehdotan, että pidätte taloyhtiönne hallituksen kokouksen, jossa käsittelette isännöitsijän erottamisasian ja palkkaatte tilalle uuden, joka hoitaa tehtävänsä. Valviran (Sosiaali - ja terveysalan lupa -  ja valvontavirasto) mukaan huoneiston / asunnon lämpötilojen toimenpiderajat ovat: Alin lämpötila lämmityskaudella + 18 C astetta ja se mitataan noin 1,1 metrin korkeudelta. Seinäpinnan alin keskiarvolämpötila + 16 C astetta ja lattian alin keskiarvolämpötila + 18 C astetta. Talyhtiön varastotilojen lämpötiloja ei saa laskea niin alhaiseksi, että se vaikuttaa rakenteiden toimivuuteen ja kylmiin kosteisiin pintoihin syntyvää mikrobikasvun riskiä tai kylmästä pinnasta syntyvää vetoa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / vesiputkien jäätyminen":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi