Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

vesikiertoisen lattialämmityksen vuoto.

Lämmitys

Kysytty: 31.5.2011 klo:2:26
talo on remontu pari vuotta sitten ja ollut täysin kylmillään ja vesikiertoista lattia lämmitystä ei ollut tyhjennetty oikein ja vettä oli jäänyt putkistoon.löysinme vuoto kohdan paine ilman avulla ja paikkasimme ja kokeilimme paineella uudestaan ja vuotoja on ilmeisesti enemmän kun paineet eivät pysy.niin kuinka voisimme paikantaa vuoto kohdat ilman vettä käyttämättä?olisiko lämmön syöttö kompuralla ja lämpö kuvaus hyvä vaihto ehto?vai mitä vaihto ehtoja olisi kun ei koko lattiaa viitsisi piikata auki?Virallinen vastaus
Oletettavasti putkessa on useita vuotokohtia. Vesi on jäänyt putkeen pitkinä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / vesikiertoisen lattialämmityksen vuoto.":
Jäsenen antama (1.6.2011 klo:8:18) kommentti

Putkisto uusiksi.Liitosten teko valun sisään on iso riski.

Jäsenen antama (1.6.2011 klo:9:20) kommentti

´Patterit` seinille vesi/sähkö, vähemmän työtä/helpompi/halvempi.  

Jäsenen antama (1.6.2011 klo:12:14) kommentti

Muutkin virheet löydät varmaan samalla tavalla kuin tuon yhdenkin. Harkitse sitä. Voit tietyllä tavalla paikantaa nykyisen putkiston ja mahdollisesti roilottamalla vaihtaa putkiston. Jatkoksien tekeminen on toisaalta riskiä. Mitä ainetta putkisto on (ilmeisesti muovia, vai)?

Jäsenen antama (31.10.2016 klo:9:02) kommentti

Roilot lattiaan hyvä ratkaisu,mutta jatkoksia ei saa tehdä putkistoon,On vuotokohdan löydyttyä käytety korjausliittimiä.Siinä on oma kuvio,kannattaa jättää ammattilaisten tehtäväksi.Korjauskohtaan laitetaan korjausliittimen ympäriie kutistussukka varmisteeksi.Jäsenen antama (31.10.2016 klo:9:17) kommentti

Olen ollut monen eri valmistajan kurssilla,lattianlämmityksestä.se on tullut selväksi,että lämmitysvesi kannattaa täytön yhteydessä suodattaa.Yhde valmistajan putkessa löytyi n.16 vuoden jälkeen putkiremontissa jakotukille nousevassa taivutetussa mutkassa pientä syöpymää,joten vesi kannattaa suodattaa.