Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vesikiertoinen lattialämmitys ja kylmä yläkerta

Lämmitys

Kysytty: 14.11.2007 klo:8:58
Kaksi kerroksisessa OK talossamme on vesikiertoinen lattialämmitys sekä ala- että yläkerrassa. Alakerrassa on betonilaatta ja sen päällä askeläänieriste+parketti sekä yhdessä kohtaa laattaa. Yläkerrassa vesiputket on upotettu kipsivaluun ja sen päällä on askeläänieristys (solumuovi) ja parketti. Ongelma on että alakerta tuntuu oikein sopivan lämpöiseltä (n .23 astetta), mutta yläkerta samaan aikaan max. 20 astetta. Yläkerta on nukkumisen lisäksi myös oleskelu käytössä, joten muutama lämpöaste lisää ei olisi pahitteeksi. Jakotukeille tulee saman lämpöistä vettä (n .29 astetta), joten kylmyyden syynä varmaankin tuo yläkerran lattiarakenne. Huonetermostaatit on varmasti riittävän isolla. Onko mahdollista tasata tätä lämpötilaeroa pienemmäksi esim. säätämällä virtauksia jakotukeilta? Tai eristääkö tuo yläkerran parketin alla oleva parin kolmen millin solumuovi liiaksi lämmönluovutusta? Muita vaihtoehtoja?

Kari1 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Lattiamateriaali ei lämpöä eristä noin paljon. Oletettavasti syynä on vesikierron liian alhainen lämpötila, tai putkiston väärä tasapainotus. Tällä ilmalla tuo 29 astetta tuntuu kuitenkin oikealta. Kannattaa kaivaa esiin talon lämpökuvat, joissa on todennäköisesti vesivirrat ilmoitettu. Kannattaa tilata putkiliike tekemään noiden tietojen mukaan mittaus.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Vesikiertoinen lattialämmitys ja kylmä yläkerta":