Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Teknisen tilan laitteisto.

Lämmitys

Kysytty: 10.2.2005 klo:4:28
Saako tekniseen tilaan jossa on öljylämmitysvarustus kattila ja öljysäiliö. Laittaa samaan tilaan ilmanvaihtokoneen, keskuspölynimurin, sähkökeskuksen. Mitkä ovat etäisyydet jotka pitää olla näiden laitteiden välillä.
Virallinen vastaus
Asentaminen ei ole mahdotonta, mutta voi olla kallista. Lämpökeskus on oma paloalueensa. Kaikki tilasta lähtevät ja tulevat ilmanvaihtoputket pitää varustaa palopellillä, joka estää palon leviämisen muihin tiloihin. Sähkökeskus voi olla liian kuumassa paikassa. Keskuspölynimuri pitää myös varustaa palopellillä. En suosittele ratkaisua. Jos kuitenkin tuohon päädyt, erikoissuunnittelijat määrittävät teknisen tilan koon. Sähkökeskuksen edessä pitää olla tyhjää tilaa, ja ilmanvaihtokoneeseen tarvitaan eteen tilaa enemmän kuin koneen leveys, jotta päästään vaihtamaan suodattimet.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Teknisen tilan laitteisto.":