Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tappelu ukon kanssa kerrostalohuoneiston rapautumisesta

Lämmitys

Kysytty: 23.12.2008 klo:11:58

Kerrostaloasunnossamme oli lämmintä eilen 24,5 astetta. Koira ja emäntä paistuivat, joten pyysin isäntää hivenen pienentämään lämpöä. Noh!!. Sain puolentunnin luennon siitä miten rakennusmestarikaveri oli sanonut kerrostalon (rakennettu 60-luvulla) märäntyvän ja rapautuvan sisätiloiltaan jos lämpö asunnossa laskee alle 19 + asteen. Kosteusprosentti mittarissa oli 65.

Tuloksena veti makuuhuoneen patterin täysin kiinni ja olohuoneen patterin niin täysille kuin lähtee.

Yritin kyllä kertoa että kakit se asunto mitään rapaudu ja märänny jos nyt pari kolme astetta pudotetaan. Muttakun sen oli kertonut mies, niin sen on silloin oltava oikeassa. Maalaisjärki taas on väärässä.

Onko palstalla luotettavaa MIESTÄ kertomaan miten se nyt oikein on? Nainen ei käy, sillä ne eivät voi tietää mistään mitään-ukko pohjalaanen.

Elän uskossa ja toivossa että muutamalla oluella oli vaikutusta lausuntoon rapautumisesta. Muutoin jompikumpi meistä on hivenen tyhmä-toivottavasti minä, mutta kun en usko millään tuohon kosteus ja rapautumisteoriaan, silläkin kun tuon totuuden on julistanut joku ''insinööri'' taloyhtiön kokouksessa. Uskon että jos muutkin naapurit asustelevat tuon lausuman pelossa asunnoissa tässä ympärillä, joissa pidetään moisen lausuman takia kesät talvet +30, niin vaikka täällä olisi pakkasta sisällä, niin en millään usko että kerrostalo (betoni kuulemma vaikuttaa asiaan, puutalossa ei moista ongelmaa ole) rapautuu piloille jos vähän lämpöä pudotetaan.

Tyhmänä olen ollut käsityksessä että enemmänkin tuolla puutalopuolella, johtuen huonosta tuuletuksesta on enemmänkin näitä ''kosteus'' ongelmia.

Kuka ratkaisee riidan???

nimimerkillä Naisen logiikka.


e.r.m.t. Käyttäjä on nainen
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Vastaajana on nyt mies, ja vähän korkeammin kouluttautunut, kuin insinööri ja noin 40 vuoden kokemus rakentamisesta. En sitten tiedä, antaako tämä uskottavuutta. asunnon lämpötilan voi hyvin laskea 20 asteeseen tai 19 asteeseen. Se ei rakennusta lahota. Tärkeää on saada sisäilman kosteus 55 prosenttiin tai alle. Ilmanvaihtoa pitää ilmeisesti tehostaa, tai veden käyttöä pitää säätää. Tyhmäksi ei kumpaakaan voi tuomita, mutta 24,5 astetta on selvää tuhlausta. Jokainen aste tuosta alas säästää 5 % lämmityskustannuksissa. En ole sovittelija, mutta tämä riittänee Teillä lisäkeskusteluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Tappelu ukon kanssa kerrostalohuoneiston rapautumisesta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

aluskate

Olen ostanut talopaketin, ja se tekeminen on aikapitkällä. Ostin sen vesikattoon asennettuna. Tiilikaton asentajat olivat Virolaisia ja asensivat aluskatteen kireälle jol...

Lattian kaltevuuden korjaus ennen korkkimattolevyjen asennusta

V. 1911 rakennetun kerrostalohuoneiston keittiön lautalattia viistää hieman ikkunaan päin.Löytyykö ratkaisua, jonka avulla pienen kaltevuuden voisi korjata korottamatta k...