Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Takkavalinta

Lämmitys

Kysytty: 30.7.2011 klo:12:40
Taloomme tulee lämmitysmuodoksi maalämpö ja vesikiertoisella lattialämmityksellä. tässä ollaan vähän kahden vaiheilla kannattaako laittaa kiertoilmatakka vai varaavatakka? Molemmista olis kiva kuulla hyvät ja huonot puolet?
Virallinen vastaus
Kyse on mieltymyksistä ja harrastuksesta. Tietenkin puilla lämmitettävä tulisija on hyvä olemassa. Jos sähkö loppuu, lämmintä ei tule. Tulisijojen perusidea on erilainen, eikä niistä voi sanoa hyviä ja huonoja puolia. Molemmat ovat hyviä. Kiertoilmatakka antaa lämmön suoraan sisäilmaan. Tulisijalla ei ole merkittävää varauskykyä. Varaavaan takkaan saa samalla puumäärällä varattua lämpöä pidempään, eikä lämpö tule huoneeseen niin nopeasti. lämmitys on harrastuskysymys. Jos polttopuut ovat lähes ilmaisia ja tekee itse pilkkeet, saa kuntoa ja hyvän mielen. Puulle on myös tehtävä varasto. Maalämmössä ei ole niin kovin suurta tarvetta lisälämmöstä. Vastaus ei ota kantaa varsinaiseen kysymykseesi. Tämä on makukysymys.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Takkavalinta":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: