Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Siirtolapuutarhamökin ilmalämpöpumppu - päällä myös talvella?

Lämmitys

Kysytty: 3.2.2019 klo:16:10
Siirtolapuutarhamökkini täysremontti valmistui viime kesänä. Kaikki uudet eristeet, katto, seinät ja lattiat.Ostin ilmalämpöpumpun, joka asennettiin nyt joulukuun alussa. Pumpussa alin lämpötila + 16. Olen pitänyt asennuksesta lähtien pumppua päälle perusteena että mökki pysyy hyvässä kunnossa, rakenteet ja tms.Mökkeilen vain toukokuu-syyskuu.Onko järkeä pitää pumppu päällä nyt talvella? Mietin tulevaa sähkölaskua. Vai riittääkö vain kevät ja syksy kun lämmönvaihteluita. Jos vähänkin pakkasta pumppu pois päältä?vastauksista kiitollisena, Pia

 Virallinen vastaus
Lämpöpumppu tuottaa lämpöä ulkolämpötilaan noin 15 pakkasasteeseen asti. Silloin lämmön t...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Siirtolapuutarhamökin ilmalämpöpumppu - päällä myös talvella?":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (4.2.2019 klo:8:07) kommentti

Kiitos nopeasta vastauksesta!eli peruslämmön ylläpito kannattaa. Käynee myös irtopatteri, johon voi säätää peruslämmön? Mikä hyvä peruslämpö?sori, tyhmät kysymykset. 

Jäsenen antama (4.2.2019 klo:8:54) kommentti

Taisit ostaa vääränlaisen pumpun. Jos talviajan ylläpitolämmitystä tarvitaan, on siihen olemassa pumppuja joilla voi pitää lämpötilana 8 - 12 astetta (tarkista vielä onko tätä toimintoa). Jos talossa ei ole vettä niin talvella ei tarvitse lämmittää ollenkaan. Ylläpitolämmitys on kätevä silloin kun talvellakin on käyntejä. Nykyiset pumput lämmittävät yli 20 asteen pakkasissa ja tietenkin kuluttaa sähköä sitä enemmän mitä kylmempää on. Sähköpatteri on varmistuksena tarpeellinen.

Jäsenen antama (4.2.2019 klo:14:05) kommentti

Kiitos punainen pilviNiin taisin. Ilmalämpöpumpun tiedoissa ei ollut alinta lämpötilan säätöastetta ja en huomannut kysyä kun pidin itsestäänselvyytenä että on alempi mahdollisuus. Lähetin nyt kysymyksen/palautteen  toimittajalle. Asentajan mukaan 16 alin. Vesi katkaistu mökkialueelta lokakuu-huhtikuu. Ylläpitolämmityksen tarve oli suojella uutta mökkiä kosteudelta tms. Kun saisin varman vastauksen ettei ole tarpeen niin sammuttaisin pumpun ja samoin patteriakaan ei tarvittaisi. Kuulemma keväällä ja talvella tarpeen (?)

Jäsenen antama (4.2.2019 klo:14:06) kommentti

Siis keväällä ja syksyllä tarpeen


Jatko kysymys

Kysytty: 4.2.2019 klo:8:24
Kiitos nopeasta vastauksesta!

eli peruslämmön ylläpito kannattaa. Käynee myös irtopatteri, johon voi säätää peruslämmön? Mikä hyvä peruslämpö?

sori, tyhmät kysymykset.

 
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi