Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

sähkölämmitys

Lämmitys

Kysytty: 26.9.2009 klo:9:22

Olen juuri ostanut 2-kerroksisen omakotitalon, jossa alakerrassa on lattialämmitys ja yläkerrassa kattolämmitys. Yläkerran kylppärissä tosin on lattialämmitys. Mieltäni askarruttaa lämmityksen kytkimet, joita on kolme. 1.Suora sähkölämmitys, joka on joko päällä tai pois päältä. 2. Osittain varaava sähkölämmitys, joka voidaan kytkeä jatkuvaan tai yöasentoon pois päältä olemisen lisäksi. 3. varaava sähkölämmitys, joka on päällä tai pois päältä.

Käsittääkseni suora sähkölämmitys lämmittää asuntoa vallitsevan lämmöntarpeen mukaan. Kun sen kytkee päälle niin lattialämmitys kytkeytyy pois päältä. Ilmeisesti näin kuuluukin tapahtua?

Eli jos haluan lämmittää sekä taloa että lattioita, niin silloin kuulunee olla suora sähkölämmitys ja osittain varaavan jatkuva päällä samanaikaisesti?

Kumpi on kalliimpaa sähköä, suora sähkölämmitys vai osittain varaavan jatkuva? Osittain varaavan yösähkö lienee halvinta, ja silloin lämmitys tapahtuukin vain yöaikaan. Varaavaa sähköä en ole testannut, mihinkähän se on tarkoitettu, ehkäpä autotallia varten...?
Pete1975 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Vastaajan pitäisi nähdä suunnitelmat. Sähkösuunnittelija osaa parhaiten sanoa, miten kytkimiä on tarkoitettu käytettäväksi. Suora sähkölämmitys vaikuttaa todennäköises...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / sähkölämmitys":