Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Putkistolämmitin

Lämmitys

Kysytty: 26.3.2006 klo:9:54
Mitkä ovat vaihtoehdot kun siirryn tulevaisuudessa öljystä pois? uusi pannuhuone ei tule kysymykseen (ka. yli 10ke pelletille). Olen kuullut putkistolämmittimestä, jolla voisin hyödyntää nykyistä vesikeskuslämmitystä ilman uutta pannuhuonetta. Ajatuksena olisi lisätä siihen vielä varaava tulisija sekä ILP. Eli suurin osa lämmityksestä tapahtuisi puulla/ILP:llä. KV-varaaja (sähkö) on jo valmiina asennettuna. Kyseessä on 50-luvulla tehty rm-tyyppinen talo.

pejl
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Tässä on ote suoraan VTT:n lämmityssivuilta: ”Putkistolämmitin on ns. läpivirtauslämmitin. Tämän tyyppisessä lämmittimessä vesi virtaa lämmittimen läpi samalla lämmeten haluttuun lämpötilaan. Vesi lämmitetään aina vain tarpeen mukaan, koska läpivirtauslämmittimessä ei ole vesisäiliötä. Vastukset asennetaan ohjauslaitteineen yleensä teräsputken sisälle. Pienitehoisissa (4,...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Putkistolämmitin":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: