Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Putkistolämmitin

Lämmitys

Kysytty: 26.3.2006 klo:9:54
Mitkä ovat vaihtoehdot kun siirryn tulevaisuudessa öljystä pois? uusi pannuhuone ei tule kysymykseen (ka. yli 10ke pelletille). Olen kuullut putkistolämmittimestä, jolla voisin hyödyntää nykyistä vesikeskuslämmitystä ilman uutta pannuhuonetta. Ajatuksena olisi lisätä siihen vielä varaava tulisija sekä ILP. Eli suurin osa lämmityksestä tapahtuisi puulla/ILP:llä. KV-varaaja (sähkö) on jo valmiina asennettuna. Kyseessä on 50-luvulla tehty rm-tyyppinen talo.

pejl
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Tässä on ote suoraan VTT:n lämmityssivuilta: ”Putkistolämmitin on ns. läpivirtauslämmitin. Tämän tyyppisessä lämmittimessä vesi virtaa lämmittimen läpi samalla lämmeten haluttuun lämpötilaan. vesi lämmitetään aina vain tarpeen mukaan, koska läpivirtauslämmittimessä ei ole vesisäiliötä. Vastukset asennetaan ohjauslaitteineen yleensä teräsputken sisälle. Pienitehoisissa (4,5 - 9,0 kW) lämmittimissä on yksi säätövastus ja tehokkaammissa kaksi tai kolme säätövastusta. Lämmittimet jaotellaan paineellisiin ja paineettomiin lämmittimiin. Paineellinen läpivirtauslämmitin vaatii vedelle 2 - 3 bar:n tulopaineen. Putkistolämmitin voidaan kytkeä suoraan lämmitysverkostoon tai polttoainekattilan rinnalle. Kun lämmitin kytketään Kattilan rinnalle, kiertää lämmitetty vesi kattilaan, josta lämpö siirtyy lämmitysverkostoon ja käyttöveteen. Kattilan läpivirtaushäviöt tulee poistaa kuten tavallisesti kattilaa käytettäessä, jotta kattilavesi pysyisi kuumana. Kun putkistolämmitin kytketään lämmönjakopiiriin, voidaan kattila ottaa pois käytöstä. Tällöin tarvitaan erillinen lämmitin käyttövedelle. Kesäaikana putkistolämmitin voidaan sulkea kokonaan ja käyttää pelkästään käyttöveden lämmitintä. Putkistolämmitintä voidaan käyttää myös suoraan käyttöveden lämmittämiseen, mutta sen käyttöä rajoittaa pieni lämmitysteho. Copyright © 2003 VTT Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka." Tuo toimii siis suoralla sähköllä. Välttämättä se ei ole edullisin vaihtoehto. Hyötyä tuo varmaan ILP ja puilla lämmittäminen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Putkistolämmitin":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: