Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Öljyvuoto

Lämmitys

Kysytty: 26.1.2004 klo:10:51
Öljysäiliön täyttöputki vuoti öljyä säiliön alle suoja-altaan pohjalle. Huoltomies korjasi täyttöputken mutta sanoi, että hänellä ei ole keinoja imeä vuotanutta öljyä pois säiliön suoja-altaan pohjalta. Miten saisin valuneen öljyn pois, tai ainakin siitä aiheutuvan hajuhaitan korjattua, ilman, että täytyy purkaa koko suoja-allasta?

Jäsenen   antama (12.4.2019 klo:12:59) kommentti

Öljysäiliön tarkastaja olisi korjannut vian ja puhdistanut varoaltaan samointein. :)
Virallinen vastaus
Tiedossani olevat keinot ovat varsin vähäiset. Öljyn saa pois pienellä porakoneeseen asennetavalla hammaspyöräpumpulla. Sitä ei kuitenkaan saa kaikkea. Haju on huumaava. Ainoa tapa saada se pois, on purkaa pytyt pois ja siivota altaan pohja ja säiliö. Oletko kysynyt vakuutusyhtiöltäsi, meneekö tämä vahinko kotivakuutukseen? Isoilla siivousyrityksillä voisi olla tähän ratkaisu, mutta en tiedä siivouksen hintaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Öljyvuoto":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: