Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Öljytäytteisen sähköpatterin käyttö varaston lisälämmittimenä

Lämmitys

Kysytty: 26.1.2009 klo:10:49

Laitoin varastoon (18m2) lisälämmittimeksi öljytäytteisen, maksimiteholtaan 900watin sähköpatterin, jonka sai vaihtoehtoisesti kiinnittää seinään tai seisomaan omille jaloilleen.

Varasto on eristetty (kipsilevy, villa, koolaus, kipsilevy, laudoitus), eikä siinä ole muuta lämmitystä, ja ilma vaihtuu lautasventtiilien kautta (painovoima)

Tarkoituksena olisi pitää varasto "plussan puolella", mutta onko tällainen lisäpatteri turvallinen käyttää, myyjän mukaan on?


Toyotomi Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Suomessa myydään hyväksyttyjä pattereita. Kun patterin käyttökohde vastaa asennusohjetta, patterista ei ole vaaraa. Mielestäni käyttö on turvallista, jos patteria ei peitetä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Öljytäytteisen sähköpatterin käyttö varaston lisälämmittimenä":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

PorinMatti savuttaa

Meillä on PorinMatti lisälämmittimenä ja siihen tarkoitukseen tuiki tärkeä. Onko yläluukun tiivistämiseen muuta keinoa kuin nykyinen lasikuitunauha, joka ei tahdo pitää s...

Pinta-ala? Miten lasketaan?

Varaston piirrustuksissa on merkintä varaston pinta-alaksi 4,5 m2. Onko pinta-ala käyttöalaa eli varaston sisäpuolelle jäävä lattia-ala? Vai lasketaanko pinta-ala seinän...