Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Öljymäärämittarin jälkiasennus?

Lämmitys

Kysytty: 1.10.2005 klo:10:14
Talossamme on 3000l maanalainen öljysäiliö. Säiliö on pinnoitettu reilu vuosi sitten, joten käyttöikääkin sillä on vielä edessään. Minua kuitenkin häiritsee se, ettei säiliötä ole varustettu minkäänlaisella öljymäärämittarilla. Onkohan olemassa jälkiasennettavaa öljymäärämittaria maanalaiseen öljysäiliöön? Mistähän asiasta saisi lisätietoja? Mittakeppi on aina hukassa eikä anna kovin luotettavaa kuvaa öljyn riittävyydestä saati kulutuksesta.
Jäsenen   antama (12.4.2019 klo:13:00) kommentti

Pneumaattinen mittari ei toimi ku muutaman vuoden...
Virallinen vastaus
Yksinkertaisimmillaan öljymääränmittari on mittatikku, joka on luotettava mittausväline. Jos haluat tuohon laskentakaavan, lähetä säiliön mitat sähköpostilla vastaajat@suorakanava.fi. Muita mittalaitetyyppejä ovat mekaaninen, pneumaattinen ja sähköinen öljymäärämittari. Mekaanisten mittareiden etuna on niiden yksinkertainen rakenne. Ne on kuitenkin asennettava öljysäiliön välittömään läheisyyteen. Mittarin luku voi olla hankalaa, jos säiliö sijaitsee ahtaassa tai vaikeapääsyisessä tilassa. Pneumaattisen mittarin näyttö voidaan asentaa haluttuun paikkaan säiliön lähietäisyydellä. Sähköisten mittareiden etuna on, että pinnakorkeuden lukema voidaan tarvittaessa siirtää kauaksi mittauspaikalta. Pneumaattisiin ja sähköisiin mittareihin voidaan asettaa ylä- ja alaraja hälytykset. Pneumaattiset ja sähköiset mittalaitteet ovat kuitenkin herkkiä vaurioille. Siksi onkin suositeltavaa pitää mittatikkua varamittalaitteena. Mittareita voit kysyä putkiliikkeestä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Öljymäärämittarin jälkiasennus?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kylmä laminaatti

 Hei.!Olen asunut kesästä lähtien n.130m2 ok-talossa talo on rakennettu v.2005 ongelma on kylmä laminaattilattia.talossa on kattolämmitys tarkoituksena on jossain vaihees...