Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

maakaasulämmitys

Lämmitys

Kysytty: 26.12.2005 klo:19:58
Sivustoillanne esitellään paljon muita lämmitysmuotoja, mutta maakaasulämmityksestä ei juuri ole mitään. Olemme kuitenkin alueella, jossa kunnalta saatavissa oleva lämmitysmuoto on maakaasu. Mitä eroavaisuuksia on esim. öljylämmitykseen, muuta kuin että ei tarvitse tilata säiliöautoa täyttämään tankkia ja polttoaine ei ole nestemäistä vaan kaasua. Minkälaiset lienevät perustamiskustannukset? (kattila, poltin, jne.) Meille on suunniteltu tekninentila ulkorakennukseen, josta lämpökanaalia pitkin lämminvesiputket taloon. Kuinka syvälle ko. kanaalia tulisi upottaa? kallio melko lähellä pihan pintaa.Virallinen vastaus
Tosiaan, meillä ei ole kokemusta kaasusta. Öljyyn verrattuna kaasu tulee edullisemmaksi. Parhaat tiedot saat varmasti energialaitokselta. Lämpökanaali kaivetaan 60 - 100 cm syvyyteen. Matalampaankin tuo onnistuu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / maakaasulämmitys":