Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lisää vaihtoehtoja

Lämmitys

Kysytty: 2.3.2008 klo:18:26

Eli maalämpö sai kovaa kritiikkiä ehkä aiheestakin. Mites tuo vesiilmalämpöpumppu suht. uudella pannulla ja polttimella. hinta kuitenkin on kolmanneksen maalämpöä pienempi, tosin mainostettu säästö taisi olla noin 60 %. Mainosten luotettavuus tietty on asia erikseen. Talossa ei ole takkaa ja painovoimalla toimiva ilmastointi. Voiko vanhan lattian päälle vetää vesikiertoisen lattialämmityksen? Sähköllä toimivan voi mutta mitse tuo vesikiertoinen?
Virallinen vastaus
Säästö pitää saada aikaan energian hinnassa. Siksi epäilen tuota vesi-ilmalämpöpumpunkin kannattavuutta. Öljylämmityksen liittäminen uuteen järjestelmään pitää suunnitella. Keskitalvella kuitenkin kannattaa pääosin käyttää öljyä. Sähkönä joudut käyttämään normaalihintaista energiaa, ja se on kalliimpaa, kuin öljyllä tuotettu energia. Ratkaisu on sinun. Vesikiertoisen lämmitysputkiston voi tehdä vanhan lattian päälle, ja se nostaa lattiapintaa pari senttiä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lisää vaihtoehtoja":