Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lisää lämpöä lattiaan?

Lämmitys

Kysytty: 8.5.2014 klo:18:48
Tarkoitus olisi uudistaa parkettilattia. Vaihtoehtoina vanhan hionta ja uusi pintakäsittely tai kokonaan uusi parketti/laminaatti. Talvisin lattia on kylmä ja nyt kysynkin, että lisääkö se lattian lämpöä jos jätän vanhan lattian uuden alle? Onko laminaatti paljonkin viileämpi kuin parketti? Virallinen vastaus
Vanhan lattian hionta ja lakkaus sekä villasukkien laitto jalkaan, on taloudellisin vaihtoehto. Jos vanha parketti on liimattu betoniin, niin uuden parketin asentaminen aluseristyksineen sen päälle parantaa hieman lämpimyyden tunnetta.
Laminaatti on kylmemmän tuntuinen, koska se on korkeapaineella puristettu erittäin tiiviiksi materiaaliksi. Parkettia ja laminaattia myyvissä liikkeissä voit kokeilla ja vertailla kumpaakin vaihtoehtoa, kenkä ja sukka pois jalasta ja kokeile.
PN

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lisää lämpöä lattiaan?":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi