Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lattialämmitys

Lämmitys

Kysytty: 28.10.2003 klo:11:15
Terve Jos vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän putkeen tulee vuoto, niin vuotaako vain kyseinen piiri tyhjäksi, vettä n. 6...10 litraa, vai pumppaako kiertovesipumppu koko järjestelmän 1800...2400 litraa kyseisen reiän kautta rakenteisiin?
Jäsenen   antama (29.1.2018 klo:23:28) kommentti

Lämmitys vesi lämmitetään yhdessä paikassa ja on yhdessä ja samassa paikassa maalämpöpumpussa. Oli kyse patteri tai lattialämmitys niin jos vuotaa niin se myös on rakenteissa. Pitää muistaa, että ainakun lisätään uustta vettä järjestelmään niin se ns. hanavettä ja siinä on happea eli ilmaa mukana. Silloin kun lisäät niin joudut kohta ilmaamaan. Ja lämmitys vesi on normaalisti n. 28-30 asteista lattiassa ja 55 asteista pattereissa. Happi puistuu vedetä kun sitä lämitetään n. 60 asteiseksi joten ilman lähtö kestää kauan.Tuohon kysymykseen, korjaa vuoto pois.


Virallinen vastaus
Putken pitää mennä täysin poikki, jolloin se alkaa toimia kuten lappo. Vasta silloin tuo koko järjestelmän tyhjen...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lattialämmitys":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys