Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lattialämmityksen säätö patteriverkostossa

Lämmitys

Kysytty: 23.2.2010 klo:10:38

Teimme sauna-pesuhuoneremontin, ja patterilämmitys korvattiin märkätiloissa lattialämmityksellä. Lattialämmityksen paluupuolella on fjrv- termostaatti, ja meno-päässä normaali kuusiokoloavaimella säädettävä kuristin. Kuinka lämmintä vettä sinne saa mennä, nyt sinne on mennyt hetkellisesti jopa 47 asteista vettä (3000 l varaaja, lämpötila siellä vaihtelee), tosin sieltä ei ole tullut kuin reilu 20 asteista? (fjrv säädetty hiven yli 2,= noin 30 astetta) Miten tuota lämpötilaa olisi paras säätää, kun patterit muualla tarvii kuitenkin kuumempaa?. Valusuoja tehtiin 3 cm finnfoam-kaistaleista, joiden yläpää on viistetty, joten lämpölaajeneminen rakenteisiin ei todennäköisesti ole ongelma, mutta tuleeko jotain muuta, esim kosteussuojalle, laatoitukselle tms? (lattialaatan koko noin 3m kertaa 5 metriä)

Ja toinen kysymys: Mikä pellettipoltin sopisi arimax 360- kaksoiskattilaan (v. -89) öljypolttimen paikalle? kattila on hyvä ja vähän käytetty, joten sen vaihto ei mielestäni ole järkevää,vaikkakin uusissa on parempi hyötysuhde?
Virallinen vastaus
Ainakin Uponorilla on valmis sekoitusventtiili lattialämmitykseen. Se pitää as...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / lattialämmityksen säätö patteriverkostossa":