Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

lämmönjakojärjestelmästä..

Lämmitys

Kysytty: 13.10.2010 klo:6:58
hei!
ollaan aloittamassa rakentamista ja piti paria seikkaa ruveta kysymään. tästä asiasta kyllä löytyy netin keskustelupalstoilta jos minkinlaista tietoa.. toinen väittää toista ja toinen toista :)
eli meille tulee kappaletavarasta n.120-130 neliötä huoneistoalaltaan oleva puutalo. siispä tuleeko lattialämmitys sähkökaapeleilla juurikaan minkään vertaa (euroissa noin) halvemmaksi kuin vesikiertoinen? sähkö tulisi olemaan lähteenä,kun ei varmaan maalämpöä kannata tuon kokoiseen taloon satsata...?? tosin myöhemmin on tulossa ulkosauna/tupa rakennus kooltaan n.40neliötä yhdessä kerroksessa,josta tuvan osuus ehkä vähän reilut 30m2. ja suunnilleen samankokoinen autotalli. tallin nyt ei tarvi aina lämmin olla,joten se varmaan hallipuhaltimella lämpiää silloin kun tarve vaatii..? tuo saunarakennus tulee ympärivuotiseen käyttöön (ei silti jokapäiväiseen) ja sinne olin ajatellut jonkinlaista kaminaa tai takkaa lämmönlähteeksi.?? vai olisiko parempia ideoita?? tuo rakennus tulisi olemaan 20-50 metrin päässä itse talosta..
kiitoksia etukäteen!Virallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / lämmönjakojärjestelmästä..":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: