Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lämmitystavan valinta

Lämmitys

Kysytty: 1.4.2005 klo:6:54
Olemme aloittamassa yksikerroksisen puurakenteisen matalaenergiatalon rakentamista (huoneistoala 123 neliötä ja talon yhteyteen puolilämmin autotalli+varasto). Olen seurannut keskustelua lämmitysvaihtoehdoista mm. näillä sivuilla ja lämmitystavan valinta tulevaan taloomme on vielä tekemättä ja tuntuu että seuraavista vaihtoehdoista on vaikea tehdä valinta. Tällä hetkellä vaihtoehtoja on kaksi: 1) tuloilman esilämmityksellä varustettu poistoilmalämpöpumppu vesikiertoisella lattialämmityksellä ja varaavalla takalla tai 2) varaava lattiasähkölämmitys, ilmanvaihtokone lämmön talteenotolla, varaava takka ja mahdollisesti ilmalämpöpumppu. Haluaisin mielipiteen perusteluineen kumpi vaihtoehto vaikuttaisi paremmalta ratkaisulta kokonaisuutena. Mitä mieltä ilmalämpöpumpun hyödystä jälkimmäisessä vaihtoehdossa? Paljon puhutaan että ilmalämpöpumpun hyöty on suurin kun se on suoran sähkölämmityksen tukena. Myös ilmalämpöpumpun melutaso arveluttaa, mahtaako se todella olla niin hiljainen ettei häiritse esim. olohuoneeseen asennettuna? Ja lopuksi, kannattaako vesikiertoinen lattilämmitys valita myös autotalliin ja varastoihin PILP:uun päädyttäessä? Monta kysymystä, kiitos vastauksista jo etukäteen!

Jäsenen antama (16.5.2014 klo:11:00) kommentti

Vähän vanha juttu mutta matalaenergiataloon takkauuni + koneellinen tulo ja poisto lämmöntalteenotolla  + ilmalämpöpumppu + suora sähkö pattereilla. Kulutus on niin pieni, että ei kannata hankkia kallista järjestelmää.


Virallinen vastaus
Haluan tuoda pohdintaasi vielä yhden vaihtoehdon, öljylämmityksen aurinkopaneeleilla. Muuten en pysty ongelmaasi ratkaisemaan. Jo...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lämmitystavan valinta":