Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lämmitysremontti

Lämmitys

Kysytty: 20.3.2007 klo:6:23
Asumme 1983 valmistuneessa 1½-kerroksisessa omakotitalossa. Lämmitys tapahtuu yösähköllä 2000 l:n varaajaan ja jako vesipatterein. Lisäksi systeemiin on liitetty vesitakka, joka takkaa käytettäessä kuumentaa varaajan vettä. Alakerrassa on vuolikivihella takan lisäksi ja yläkerrassa valurautasydäminen luukullinen takka. Ilmastoinnissa on jonkinlainen ilmojen "ristiinmeno", eli lämmön talteenotto. Yösähkö on yleensä riittänyt n. -5-10 asteen pakkasiin, kylmemmällä päiväsähköä tai vesitakkaa avuksi. Muoviputket patterikierrossa ovat puulattioiden alla eristetilassa suojaputkissa jaettuna ala- ja yläkerrassa yhteensä 4 jakopiiriin. Alakerrassa 9 patteria, yläkerrassa 7. Alakerran pinta-ala n. 120m2, yläkerta jonkinverran pienempi, yhteensä n. 200m2. Ongelmana on tällä hetkellä joidenkin pattereiden viileys, eli tukkeumat jossakin kierron kohdassa. Sen ajan muoviputket kuulemani mukaan päästävät ilmaa läpi sisäänpäin, vaikkeivat varsinaisesti vuodakaan. ilma on ilmeisesti ruostuttanut pattereita ja varaajaa ja ruoste kasaantuu tukoksi joihinkin kohtiin. Sähköä on keskimäärin kulunut 16300 kWh yö ja 6000 kWh päivä (mukana tietenkin koko talon ja autotallin sähkön kulutus). Mitä olisi järkevää tehdä / teettää, miten pitkään toimenpiteet todennäköisesti auttaisivat ja minkälaisista kustannuksista olisi kyse.? -Putkiston ja pattereiden huuhtominen? Voiko varaajan jättää huuhtomatta? -Putkiston, pattereiden ja varaajan huuhtominen? -Putkiston uusiminen ja muiden osien huuhtominen? Miten vanhat suojaputket mutkineen kestäisivät vaihdon? - Putkiston ja pattereiden huuhtominen, varaajan silpominen ja ulosheitto - tilalle maa- tai ilmalämpöpumppu (tontti vaatinee porakaivon)? -Mitä hyötyä voisi saavuttaa ilmastointilaitteiston asennuksella? -Ovatko patterit ja varaaja voineet tässä ajassa ruostua vaihdettavaan kuntoon? -Firmojen arviot tarvittavista toimenpiteistä melkoisen erilaisia... Kiitokset kommenteista, neuvoista ja mielipiteistä jo etukäteen!

apuuwa
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
En näkemättä usko verkoston saaneen niin paljon happea, että se olisi ruostunut metalliosiltaan. Ensimmäiseksi kannattaa t...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lämmitysremontti":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: