Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuinka tehokas lämmitys kylpyhuoneeseen

Lämmitys

Kysytty: 14.11.2007 klo:9:40
Omakotitalon yläkerrassa oleva kylpyhuoneeneemme on aika kylmä. Siellä on 300 W sähköpatteri. Kylpyhuoneen lattiapinta-ala on 4 m2 ja se on yli puoleksi noin 235 cm korkea. Loppu katto on viisto korkeudelle 185 cm asti. Kylpuhuoneessa on pieni ikkuna. - Miten tehokas lämmitys tässä tilassa pitäisi olla. Olen miettinyt lattialämmiätystä, mutta koska kylppäri on muutoin pinnoiltaan kovin siisti, niin mielessä kävi, että jos vaihtaisi tehokkaamman patterin ja sen lisäksi sähkötoimisen pyyheliinapatterin. Suihkunurkkaan laitamme altaan. Kylppäri on laatoitettu. Lisäksi kysyisin, miten pyyhkeiden kuivauspatteri tulisi seinään kiinnittää. Talomme on kipsileveistä tehty. Joten kylppäriseinäkin on laatoituksen alta kipsilevyä. Miten löytäisi koolaukset ? Olen myös aikeissa lisätä kaappeja sinne. Sama kiinnitysongelma näissäkin. Eli jos saisimme kylppärin lämpöiseksi patterin avulla, niin voisimme siirtyä remontissamme roiman askeleen eteenpäin ja hankkia suihkukulman altaineen ja lisäkaapit.

HolladiHiiahoo Käyttäjä on nainen
tutkija
ota selvää mahdollisuuksista
Kysymyksiä: 13 kplVirallinen vastaus
Sähköpatterin teho on aika lähellä oikeaa. Jos tila tuntuu kylmältä, voi tuon isontaa 500 W tehoiseksi. Tavallisesti 100 W lattianeliötä kohden riittää. Rättipatteri on hyvä lisä tehoon. kylpyhuoneen seinissä on vesieriste. Kaikki kiinnitysruuvien reiät täytetään silikonilla ennen ruuvin lopullista asennusta. Pystytolpat löytyvät tuota varten tarkoitetulla tutkalla. Yleensä ylhäällä olevan sähkörasian vieressä on pystytolppa. Kiinnityksen voi tehdä sitä varten tarkoitetuilla muovitulpilla pelkästään levyyn. Kiinnitys pitää tehdä huolelle. Kaapistot voi kiinnittää myös tulpilla.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Kuinka tehokas lämmitys kylpyhuoneeseen":